shore.oo
Jeu-repas-repos
. CHRU Brabois
. Nancy
. 2018

[ themes ]

. space
. conviviality
. project’s proposal

[ customer ]

CHRU Nancy-Brabois

[ context ]

The dining and game room of pediatric post-urgency service of Children Hospital hosts patients from 1 to 18 years. Meals are taken there and games are available in the same space; the room is punctually used for particular courses, small shows... This room participates in patients wellness, as well as their relatives’, because of the distractions offered. It is also a shared place where families can meet and discuss. Health executives wish to reorganize this space to make it more user-friendly for all its publics, from baby born to accompanying relatives, and to rationalize its organization according to its various functions wilst maintaining wheelchairs, strollers and IV poles accessibility.

In order to rationalize the moves in this space, kitchen elements (micro-waves, fridge, kettle and sink) are gathered around water source and the relaxing part of the space is signified by a colored glass divider equipped with benches from either side. Large storage modules allow to keep all the necessary material for gaming and animations. A screen is deployed on a wall, drawing a horizon line. Lit up during the night, it becomes a marker in the service space. All the furniture is magnetic: some 2d and 3d colored elements can be added or withdrawn, and compose a changing landscape.

 slide  slide  slide
 
shore.oo
Jeu-repas-repos
. CHRU Brabois
. Nancy
. 2018
 slide

[themes ]

. space
. conviviality
. project’s proposal

[ customer ]

CHRU Nancy-Brabois

[ context ]

The dining and game room of pediatric post-urgency service of Children Hospital hosts patients from 1 to 18 years. Meals are taken there and games are available in the same space; the room is punctually used for particular courses, small shows... This room participates in patients wellness, as well as their relatives’, because of the distractions offered. It is also a shared place where families can meet and discuss. Health executives wish to reorganize this space to make it more user-friendly for all its publics, from baby born to accompanying relatives, and to rationalize its organization according to its various functions wilst maintaining wheelchairs, strollers and IV poles accessibility.

In order to rationalize the moves in this space, kitchen elements (micro-waves, fridge, kettle and sink) are gathered around water source and the relaxing part of the space is signified by a colored glass divider equipped with benches from either side. Large storage modules allow to keep all the necessary material for gaming and animations. A screen is deployed on a wall, drawing a horizon line. Lit up during the night, it becomes a marker in the service space. All the furniture is magnetic: some 2d and 3d colored elements can be added or withdrawn, and compose a changing landscape.

 slide  slide